Fettfrysning - Fettreducering med kyla

Coolsculpting och fettreducering

Vill du bli av med fettdepåer runt mage, under rumpan, in- eller utsida lår, dubbelhaka eller kärlekshandtag men har svårt att lyckas med det trots fysisk aktivitet och en god kosthållning? Då är coolshape fettfrysning en behandling för dig!

Prova vår CoolShaping RS1 som permanent reducerar dina fettdepåer genom en ny behandlingsteknik. coolshape fettfrysning är en kontrollerad nedkylning av underhudsfettet. Effekten av nedkylningen innebär att fettcellerna skadas av kylan och orsakar en naturlig celldöd utan att skada omkringliggande vävnad som hud, muskler och nervtrådar. 

Redan efter 2-3 veckor syns de första resultaten. Därefter fortskrider kroppens egen process (Apoptosen) att ta hand om kristalliserade fettceller ända upp till tre månader efter behandlingen. Enligt vetenskapliga studier kommer i genomsnitt 20-30% av fettskiktet att försvinna med fettfrysning.

Coolshape fettfrysning är ett alternativ till fettsugning men utan att behöva göra invasiva ingrepp. En behandling med CoolShaping RS1 är en mer ekonomisk behandling för att bli av med oönskade fettdepåer samt att du slipper alla riskerna som normalt förknippas med fettreducerande kirurgi. Dessutom ger fettfrysning med Coolshape ingen konvalescens.

Kundreferenser

Emma
 
Provat coolsculpting och blev jätte nöjd. Trevlig och duktig personal! Hit går jag definitivt fler gånger 👍

Fettfrysning behandling

Frys bort dina fettdepåer med CoolShape

Fettfrysning med Coolshape är en unik behandlingsmetod där vi använder ett eller flera handstycken som med hjälp av vakum suger in fettlagret och kyler ner fettcellerna på ett kontrollerat sätt till -8ºC. Fettcellerna skadas av kylan och orsakar en kristallisering av fettsyrorna som finns inuti fettcellerna. Fettcellerna inträder i ett stadie som kallas Apoptos dvs att fettcellerna dör och vi erhåller en reducering av fettdepåer.

I varje fettcell finns det Triglycerid som rinner ut ur fettcellen när den dör. Ämnet tar kroppens lymfsystem hand om på ett naturligt sätt. Omkringliggande vävnad som hud, muskler och nervtrådar är inte lika känsliga som fettceller och skadas inte av kylan.

Vi rekommenderar att du dricker något mer vatten än du brukar och att du under den första månaden ökar din förbränning genom att ta regelbundna promenader.

Fettfrysning med kyla i Stockholm


Vi på Ellies Hudvårdssalong finns i Stockholm i Vasastan.Hur fungerar fettfrysning

coolsculpting med cryolipolys


Här kan du se vad som händer med dina fettceller under och efter en fettfrysning.

Fettfrysning med kyla är en metod som är vetenskapligt bevisad, detta är viktigt att poängtera.

Fettfrysning med CoolShaping RS1 är en effektiv procedur som verkligen ger ett permanent resultat.

Det är dock viktigt att poängtera att Coolshape inte är en bantningskur eller en behandling som totalt eliminerar kraftig övervikt och fetma. Det här typen av behandling är kroppsformning där mindre oönskade fettdepåer tas bort. Vi rekommenderar alltid våra kunder att kombinera den här typen av behandling med någon form av fysisk aktivitet som t.ex. promenader.

Resultat av fettfrysning - Cryolipolysis

Resultat av Coolshape

Tjockleken på fettlagret kommer att minska med i genomsnitt 20-30%. Vill man ha ytterligare en minskning så uppnås det genom upprepade behandlingar. En rekommenderad kur är på 1-3 behandlingar på samma område med 8 veckors mellanrum.

Redan efter 2-3 veckor syns de första resultaten. Det är också viktigt att förstå att kroppens egen process att ta hand om kristalliserade fettceller fortsätter ända upp till tre månader efter behandlingen. Det slutgiltiga resultatet syns därför först efter cirka 90 dagar.

Resultatet är permanent under förutsättning att du behåller din vikt, annars kan resterande fettceller givetvis öka i volym.

Skiktröntgen - Före

Fettlager är uppmätt till 4,6 cm innan behandling.

Fettlager innan Coolsculpting


 

Skiktröntgen - Efter

Fettlager uppmätt till 3,2 cm efter två behandlingar.

Fettlager efter Coolsculpting

En permanent fettreducering med 30% har uppnåtts.Före och efter bilder

Man på 48 år efter två behandlingar


Coolshape före

Coolshape efter

Kvinna 32 år efter tre behandlingar.


Fettfrysning före

Fettfrysning efter

För att se fler före och efter bilder läs gärna tidningen Amelias reportage om fettfrysning.Mer information om fettfrysning - Cryolipolysis

Om fettfrysning

Behandlingen och fettreduceringen är smärtfri, säker och mycket effektiv. Inledningsvis appliceras ett speciellt membran med kylvätska över området som ska behandlas. Detta känns som en kall handuk läggs på huden. Därefter aktiveras munstycket och det utvalda området sugs in i kammaren och kyls ner till -8ºC under 1 timme.

I början känner du enbart ett kraftigt suget och en kylande känsla. Efter några minuter har kylan bedövat området fullständigt och du känner absolut inget. Du kan faktiskt i lugn och ro läsa en tidning utan obehag.

Efter 1 timme avlägsnas munstycket och området masseras under några minuter. Efter ytterligare några minuter kan du i lugn och ro fortsätta din dag som vanligt.

Vissa områden är mycket svåra att träna bort som kärlekshantag, ridbyxlår, gäddhäng och graviditetsmage men är exempel på områden som lämpar sig perfekt för vår fettfrysning.

Biverkningar av Coolshape

Tidigare har t.ex. fettsugning kunnat vara lösningen på fettreduktion men det är ett kirurgiskt ingrepp och är en mer kostsam men även smärtsam behandling.

Fettfrysning och Coolshape är en icke-invasiv och en skonsam behandlingsform som effektivt tar bort oönskade fettdepåer och du slipper de risker som normalt förknippas med fettreducerande kirurgi.

Enligt de vetenskapliga studier som gjort inom fettreduktion med kyla eller fettfrysning finns det inga komplikationer eller långsiktiga riskerna med en cryolipolysis behandling. De frysta fettcellerna tas omhand på ett naturligt sätt av kroppens metabolism.

Det finns dock några vanliga biverkningar som tillfälliga domningar och blåmärken i det behandlade området. Vissa kan också uppleva en stickande känsla eller trånghet men dessa biverkningar sitter endast i någon dag.

Prislista Fettfrysning med Coolshape

Boka gärna en konsultation via vår onlinebokning. Konsultation är till för att ta reda på dina förutsättningar och vilka förväntningar du har så att vi kan göra vårt bästa för att göra dig nöjd.

Coolshape - Konsultation

Konsultationen tar ca 20 minuter och kostnaden får du tillgodoräkna dig när du bokar din behandling.

300:-

Boka

Fettreducering med kyla, 70 min.

Behandlingen inleds alltid med en konsultation där vi bl.a. diskuterar vilka resultat som behandlingen kan ge dig samt vad du själv förväntar dig av behandlingen. Tillsammans väljer vi ut de områden som skall behandlas.

1995:-

Boka

Från och med din 2:a behandling på samma behandlingsområde.

1695:-

Från och med din 3:e eller fler behandlingar på samma behandlingsområde.

1595:-