Ta bort vårtor

Ta bort vårtor

Vi hjälper dig ta bort vårtor. Vi på Ellies Hudvårdssalong behandlar vårtor antingen genom frysning eller genom Laser/IPL. Att ta bort vårtor med vår fryspenna eller IPL laser är en effektiv behandling och du får snabbt resultat. I båda fallen behandlar vi endast det infekterade området.

Vårtor är oftast orsakade av en virusfunktion (HPV). En infektion kan uppstå vid en skada på huden när hudcellerna delar sig för att läka såret. Om hudcellerna bli infekterade med HPV virus kan det resultera i en vårta med grövre och tjockare hud.

Om du upplever besvär med vårtor kan vi hjälpa dig att ta bort dom. Vi har två olika metoder som vi kan tillämpar efter samråd med dig.

Kundreferenser


Lina
för 2 år sedan

Professionellt och mycket trevligt bemötandet. Rekommenderas varmt.

avatar google-stars quote


Behandling genom frysning av vårtor

Frysning av vårtor

Frysning av vårtor har en omedelbar verkan och orsakar oftast ingen ärrbildning men frysningen kan vara något smärtsam och ge upphov till blåsor. Vi använder oss av FreezePen som med sin precisa applikatorspets endast fryser bort din hudförändring och lämnar den friska omgivande huden intakt.

Hur fungerar metoden

Vi fryser ner vårtan till en mycket låg temperatur vilket effektivt dödar de infekterade cellerna. FreezPen använder sig av flytande dikväveoxid (lustgas) för att förstöra vävnaden genom frysning.

Efter 1-3 dagar bildas en sårskorpa som kan sitta kvar i 1-2 veckor. När skorpan faller av försvinner eller minskar hudfläcken och när skorpan ramlat av blir det kvar en rosa eller pigmenterad fläck. I vissa fall återgår fläcken till normal hudfärg men i vissa undantagsfall kan det bli kvar en vit eller pigmenterad fläck.

Vanliga biverkningar är rodnad och svullnad och ibland blir det en blåsa på det behandlade området. Beroende på hudfläckens storlek samt din läkningsförmåga är det färdigläkt på ca 4-6 veckor.Vilka kan behandlas

Vi brukar inte rekommendera behandlingen för mindre barn då metoden kan vara lite smärtsam.

Behandling genom Laser IPL av vårtor

IPL (Laser)

Att ta bort en vårta med IPL är en effektiv och samtidigt skonsam metod. Behandlingen ger endast en mycket kortvarig (sekundsnabb) smärta. Resultatet ser du gradvis efter 2-4 månader men de flesta känner ganska snart att vårtor som sitter under foten inte längre gör ont så som den gjorde innan behandlingen.

Hur fungerar IPL-metoden

Metoden går ut på att ta bort blodförsörjningen till vårtan varefter cellerna i vårtan "dör". Vår IPL maskin skapar en hög energi som ombildas till värme i vårtcellerna. Det får blodtillströmningen att stanna av i cellerna och tar död på vårtan. Vårtan kommer efter ett tag att försvinna och ersättas med frisk hud.

ta bort fotvårtor

Vilka kan behandlas

Vi behandlar i stor sett alla med IPL-metoden, inkl barn.

Prislista borttagning av vårtor

Frysning av vårtor, 20 min.

Vi använder oss av FreezePen som fryser ner vårtan och som gör att alla infekterade celler förstörs. Behandlingen bör upprepas 3-5 gånger. Gamla eller stora vårtor kan dock kräva fler behandlingar.

Priset är per vårta och behandling. Det bör gå 2-3 veckor mellan dina behandlingar.


675:-

Borttagning-Frysning-Vårtor
frysning av vårtor

Borttagning av vårtor med IPL (Laser), 20 min.

Vi använder oss av Powerlite IPL när vi tar bort vårtor. Metoden går ut på att ta bort blodförsörjningen till vårtan varefter den dör.

Priset är per vårta och behandling. Behandlingen kan behöva upprepas med ca 3 veckors mellanrum.


795:-

Borttagning-vårtor-IPL
laser och vårtor

Kontakta oss om du har några frågor inför din behandling av vårtor på 08-30 39 00 eller via mail.